برای استفاده از امکانات بیشتر سایت باید ثبت نام کنید
ابتدا وارد سایت شوید
instagram
به اشتراک بگذارید
1336 4 0

محبوب ترین زبان های برنامه نویسی تحت وب

زبان های برنامه نویسی برای طراحی وب سایت انواع مختلفی دارند، هر کدام دارای ویژگی‌های خاصی است که ما در این مقاله 9 زبان محبوب برنامه نویسی را معرفی میکنیم

moeinbabaei
محبوب ترین زبان های برنامه نویسی تحت وب
۱۳۹۹/۱۱/۱۸

محبوب ترین زبان های برنامه نویسی تحت وب

اگر به تازگی وارد حوزه توسعه نرم افزار شده باشید، سخت ترین بخش تصمیم‌گیری برای یادگیری زبان برنامه نویسی است. این که چه زبانی را بیاموزید تا کاربردهای بیشتری داشته باشد. در این مقاله می‌خواهیم ۹ زبان برنامه نویسی برتر برای یادگیری در سال ۲۰۱۹ را به شما معرفی کنیم. این ۹ گزینه محبوب ترین زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت است.

صدها زبان برنامه نویسی با کاربردهای بسیار گسترده وجود دارد که هرکدام از آنها پیچیدگی‌ها و خصوصیات خاص خود را دارند.
خبر خوب این است که وقتی کار خود را به عنوان توسعه دهنده نرم افزار آغاز می‌کنید، خواهید فهمید کدام زبان برنامه نویسی بیش از همه برای شما، تمایلات شما و اهداف شغلی شما مناسب است.
از آنجا که زبان انگلیسی، زبان بین المللی کسب و کار و فرانسوی زبان مورد علاقه بسیاری است، زبان‌های برنامه نویسی مختلف برای اهداف متفاوتی مناسب هستند. پیش از انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب، باید به این سوالات پاسخ دهید:
می خواهید روی چه نوع پروژه هایی کار کنید؟
آیا پیشینه ای در ریاضیات و علم منطق دارید که بتواند به شما در یادگیری کمک کند؟
دوست دارید زبانی با سطح بالاتر یاد بگیرید که کمی منعطف تر بوده و مفاهیم عمیق مشخصی دارد، یا بیشتر می پسندید روی زبان سطح پایین تری تمرکز کنید که عمق کمتری داشته و “نزدیک به سخت افزار” است؟
اگر به زبان های برنامه نویسی تحت وب ، آیا ترجیح می‌دهید روی برنامه نویسی فرانت اند کار کنید یا بک اند؟
آیا می خواهید اشتغال دورکاری داشته باشید، توسط یک کمپانی معروف استخدام شوید یا با گروه های استارت آپ کار کنید؟ یا صرفا می خواهید بازدهی بیشتری در شغل فعلی خود داشته باشید؟
در لیست زیر، بهترین و پر تقاضا ترین زبان‌های برنامه نویسی را که کاربردهای بسیاری از جمله توسعه وب، توسعه موبایل، توسعه بازی و غیره دارند معرفی می‌کنیم. در انتهای این مقاله، به طور واضح متوجه خواهید شد که چه زبان های برنامه نویسی میتوانند امسال و سالهای آینده به موفقیت شغلی شما کمک کنند.
۱. JavaScript
این روزها، غیر ممکن است توسعه دهنده نرم افزار باشید ولی به نوعی از JavaScript استفاده نکنید. طبق آماری که شرکت Stack Overflow در سال ۲۰۱۸ با نظرسنجی از توسعه دهندگان به دست آورد، می توان گفت JavaScript طی شش سال گذشته معروف ترین زبان برنامه نویسی در میان توسعه دهندگان بوده است. نزدیک ۷۰ درصد از پاسخ دهندگان گزارش کردند که در سال‌های گذشته از JavaScript استفاده کرده‌اند. CSS و HTML هم در کنار JavaScript برای توسعه وب فرانت اند ضروری و لازم است. اغلب مشهورترین سایت‌های موجود در دنیای وب، از فیسبوک گرفته تا توییتر، جیمیل و یوتیوب، برای ساخت صفحات وب تعامل گرا و نمایش دینامیک محتوا به کاربران از JavaScript استفاده می کنند.
علاوه بر خود زبان برنامه نویسی JavaScript، کتابخانه ها و فریم ورک هایی نیز وجود دارند که به دنبال ساده سازی توسعه JavaScript هستند. برخی از معروف ترین فریم ورک ها، Angular، React، Vue، Ember و jQuery هستند. توسعه دهندگان حرفه ای JavaScript احتمالا باید تجربه کار با یک یا دو تا از این فریم ورک ها را داشته باشند.
۲. Swift
اگر به محصولات کمپانی Apple و توسعه اپلیکیشن موبایل علاقه‌مند هستند، Swift برای شروع نقطه مناسبی است. این زبان برنامه نویسی که برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ توسط کمپانی اپل از آن پرده برداری شد، زبان برنامه نویسی جدیدی است که برای توسعه اپلیکیشن های iOs و macOS استفاده می‌شود. طبق گزارش کمپانی Github، این زبان برنامه نویسی رشد سریعی داشته است و اکنون به عنوان ۱۳ امین زبان برنامه نویسی مشهور شناخته می‌شود.
توسعه مهارت‌های برنامه نویسی با زبان Swift، سرمایه گذاری هوشمندانهای برای مهندسین نرم افزار مشتاق است. نه تنها iOS سیستم عامل تمامی آیفون ها و آیپدها است، بلکه اساس سیستم عامل‌های دیگری مانند watchOS) سیستم عامل اپل واچ) و tvOS) سیستم عامل اپل تیوی) نیز است. علاوه بر این، از آنجا که رهبر صنعت تکنولوژی و اپلیکیشن‌های iOS بیشترین سود و بازدهی را در بازار اپلیکیشن‌های موبایلی دارند، احتمالا کمپانی اپل به این زودی‌ها جایی نخواهد رفت.
۳. JAVA
جاوا همچنین اساس و پایه سیستم عامل اندروید و متداول ترین زبان برای توسعه اپلیکیشن‌های توسعه اندروید است. این زبان برنامه نویسی، زبان مورد علاقه ۹۰ درصد از ۵۰۰ کمپانی است که از جاوا برای ساخت اپلیکیشن ها و سیستم‌های بک اند استفاده می‌کنند. علاوه
بر همه اینها باید بگویم سیستم پردازش داده Apache Hadoop در زبان برنامه نویسی Java نوشته شده و توسط سرویس وب Amazon و Windows Azure اجرا می‌شود.
از آنجا که این زبان برنامه نویسی پرکاربرد و منعطف است، یادگیری آن در میان مبتدیان مرسوم بوده و برای دوره‌های برنامه نویسی مبتدی بسیاری از آن استفاده می‌شود.
جاوا، با کاربردهای بسیار زیاد و متنوع، برای برنامه نویسانی که به دنبال یک زبان برنامه نویسی مدولار و منعطف با کاربردهای تجاری بسیار زیاد و به همین ترتیب نیز آینده شغلی بسیار درخشان هستند، گزینه بسیار مناسبی است.
۴. C/C++
C از زبان های برنامه نویسی تحت وب قدیمی است که هنوز زنده و کاربردی است. این زبان برنامه نویسی ابتدا در دهه ۱۹۷۰ معرفی شد و با وجود سخت بودن آن برای یادگیری، تاثیر بسیاری بر روی برنامه نویسی کامپیوتری داشت. هزاران زبان برنامه نویسی در خانواده C وجود دارد که یا از خود زبان برنامه نویسی C گرفته شده‌اند یا تاثیر بسیار زیادی از ترکیب، ساختار و پارادایم آن گرفته است. این زبان‌های برنامه نویسی، شامل چند زبانی است که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد مانند جاوا، آبجکتیو سی و C#.
از آنجا که زبان برنامه نویسی C به شما اجازه می‌دهد به بخش‌های عملیاتی درونی کامپیوتر نزدیک شوید، برای ساخت اپلیکیشن‌های پربازده و خاص انتخاب بسیار خوبی به شمار می‌روند. زبان برنامه نویسی C پایه و اساس سیستم عامل Linux بوده و به کرات برای سیستم‌های برنامه نویسی جاسازی شده استفاده می‌شود.
یکی از جانشین‌های C، زبان برنامه نویسی C++ است. C++ براساس زبان برنامه نویسی C ساخته می‌شود و امکانات مشترک بسیاری دارد اما C++
یک زبان برنامه نویسی شیء گرا بوده و بنابراین برای توسعه اپلیکیشن‌های سطح بالا گزینه بهتری است. C++ به طور خاص برای کارهای گرافیکی کامپیوتری، بازی‌های ویدئویی و واقعیت مجازی کاربرد دارد.
۵. Python
پایتون احتمالا یکی از کاربر پسندترین زبان‌های برنامه نویسی این لیست است. اغلب گفته می‌شود که بافت زبان برنامه نویسی پایتون واضح، قابل فهم و به شکلی است که با داشتن علم زبان انگلیسی می توان آن را درک کرد که این موضوع باعث می‌شود این زبان برنامه نویسی نیز مانند Java انتخاب هوشمندانه‌ای برای مبتدیان باشد.
به علاوه، پایتون نیز مانند جاوا کاربردهای بسیاری دارد که آن را در زمان انتخاب بهترین زبان برنامه‌نویسی به گزینه قدرتمند و منعطفی تبدیل می‌کند. برای مثال، اگر به توسعه وب بک اند علاقه داشته باشید می‌دانید که فریم ورک سورس باز Django که در زبان پایتون نوشته شده است، مشهور، ساده برای یادگیری و پرکاربرد است. Django در توسعه برخی سایت‌های معروف مانند Mozilla،Instagram و Spotify استفاده شده است.
زبان برنامه نویسی پایتون همچنین پکیج‌هایی مانند NumPy و SciPy دارد که به طور گسترده‌ای در زمینه‌های محاسبات علمی، ریاضیات و مهندسی استفاده می‌شود. کتابخانه‌های دیگر پایتون مانند TensorFlow، PyTorch، scikit-learn و OpenCV برای ساخت برنامه‌هایی در زمینه علم داده، یادگیری ماشین، پردازش تصویر و بینایی کامپیوتر استفاده می‌شود. کاربردهای زبان برنامه نویسی پایتون در علم و داده، آن را به یک انتخاب عالی برای کاربردهای آکادمیک تبدیل می‌کند.
۶. PHP
یک گزینه مناسب دیگر برای توسعه دهندگان وب، PHP است. ۸۳ درصد از وبسایت‌ها بر اساس این زبان برنامه نویسی سمت سرور ساخته شده‌اند. PHP یک ابزار ضروری بک اند برای غول‌های تکنولوژی مانند فیسبوک، ویکی پدیا و یاهو است. PHP همچنین به دلیل نقشی که در سیستم مدیریت محتوای WordPress بازی می‌کند، بسیار معروف است و این مسئله باعث دسترسی بالای توسعه وبسایت نیز شده است.
PHP می تواند در سیستم های قالب وب به کار برده شود و یا برای بهبود بازدهی صفحات وب HTML استفاده شود. این زبان برنامه نویسی همچنین داده ها را از طریق پایگاه های داده ای مانند MySQL و PostgreSQL منتقل می‌کند.
درست مثل جاوا اسکریپت، وبسایت‌ها از PHP نیز برای اهداف گوناگون و متنوعی استفاده می‌کنند، مثلا برای جمع‌آوری و ارزیابی داده‌های حاصل از فرم های پر شده، ساخت کوکی‌ها و نمایش محتوا و تصاویر دینامیک. همچنین PHP نیز مانند جاواسکریپت چند فریم ورک ارائه می‌کند مانند Laravel و Drupal که به توسعه دهندگان کمک می کند با سرعت بیشتری اپلیکیشن‌های خود را ساخته و آنها را قوی، مقیاس پذیر و امن نمایند.
اگر می‌خواهید به عنوان یک توسعه دهنده وب دورکار کار کنید، PHP زبانی است که کاربرد زیادی برای شما دارد. با بیش از ۷۵ میلیون وبسایتی که بر روی وردپرس اجرا می‌شوند، همیشه به توسعه دهندگانی که می‌توانند پلاگین‌های خاص PHP را ساخته و دستیار فنی باشند نیاز است.
۷. Ruby
Ruby نیز زبان برنامه نویسی دیگری است که کاربرد زیادی برای توسعه وب دارد. به طور خاص، این زبان برنامه نویسی به عنوان اساس فریم ورک اپلیکیشن تحت وب معروف Ruby on Rails است.
مبتدیان اغلب به زبان برنامه نویسی Ruby علاقه دارند چون به دلیل داشتن یکی از دوستانه‌ترین و کمک کننده ترین گروه‌های کاربری، شهرت خوبی دارد. گروه کاربری Ruby حتی یک شعار نانوشته دارد که می گوید:” Matz انسان خوبی است. ما هم همینطور”. این شعار اعضا را تشویق می‌کند تا از رفتار دوستانه و گرم رئیس Ruby یعنی Yukihiro Matsumoto الگوبرداری کنند. علاوه بر گروه کاربری فعال و ترکیب ساده ای که دارد، زبان برنامه نویسی Ruby همچنین به دلیل ارتباطی که با کسب و کارهای تکنولوژیکی بزرگ دارد، زبان بسیار خوبی است. Twitter، Airbnb، Bloomberg، Shopify و استارت‌آپ های بیشمار و زیادی دیگری وجود دارند که همگی وبسایت‌های خود را به نوعی بر اساس فریم ورک Ruby On Rails ساخته‌اند.
۸. C#
C# (سی شارپ خوانده می‌شود) هم درست مانند C++، زبان برنامه نویسی با اهداف عمومی و شی گرا است که بر اساس C ساخته شده است. این زبان برنامه نویسی اساسا توسط مایکروسافت و به عنوان بخشی از فریم ورک .Net آن برای ساخت اپلیکیشن‌های تحت ویندوز به وجود آمده است. همانطور که Swift زبان برنامه نویسی مناسب برای اپلیکیشن‌های iOS است، C# نیز زبان برنامه‌نویسی برجسته‌ای برای ساخت اپلیکیشن‌های پلتفرم مایکروسافت است. C# ترکیبی مشابه با زبان های برنامه نویسی تحت وب دیگری دارد که از C مشتق شده‌اند، مثل .C++ بنابراین اگر زبان برنامه نویسی دیگری را از خانواده C پیش از این آموخته اید، یادگیری این زبان برنامه‌نویسی برای شما ساده است.
۹. Rust
زبان برنامه‌نویسی Rust در میان زبان‌های دیگری که در این لیست معرفی شد، از قدمت کمتری برخوردار است اما این اصلا بدان معنا نیست که زبان برنامه‌نویسی ارزشمندی برای یادگیری نیست. نظرسنجی کمپانی Stack Overflow از توسعه دهندگان در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد زبان برنامه نویسی Rust در سه سال اخیر، دوست داشتنی ترین زبان برنامه نویسی در میان توسعه دهندگان بوده است. ۷۸ درصد از توسعه دهندگان می‌خواهند همچنان از این زبان برنامه نویسی استفاده نمایند.
زبان برنامه نویسی Rust که توسط Mozilla Corporation توسعه داده شده است نیز مانند C و C++ ابتدا برنامه نویسی سیستم‌های سطح پایین را هدف قرار می‌دهد. هرچند، این زبان برنامه نویسی تاکید بیشتری روی سرعت و امنیت دارد. زبان Rust روی نوشتن “کد امن” با جلوگیری از برنامه ها جهت دسترسی به بخشی از حافظه که دسترسی به آن می تواند منجر به رفتار غیرمنتظره و مشکلاتی در سیستم شود، تاکید می‌کند. مزیت‌های زبان برنامه نویسی Rust به گونه‌ای است که کمپانی‌های تکنولوژی بزرگ دیگری مانند Dropbox و Coursera در حال حاضر از این زبان برنامه نویسی استفاده می‌کنند. با اینکه یادگیری حرفه‌ای این زبان کمی سخت تر از زبان‌های برنامه نویسی مبتدی دیگر است، یادگیری آن به سختی که دارد می ارزد چرا که محبوبیت و شهرت این زبان برنامه نویسی روز به روز در حال افزایش است.
زمان کدنویسی فرا رسیده است. وقتی می خواهید انتخاب کنید چه زبان برنامه نویسی را بیاموزید، بهتر است خود را به دست مباحث روز و حاشیه ای نسپارید. بهترین زبان های برنامه نویسی تحت وب برای یادگیری در سال ۲۰۱۹ احتمالا شبیه به بهترین زبان های برنامه نویسی در سال ۲۰۱۷ و سال ۲۰۱۸ هستند و این موضوع احتمالا برای چند سال آینده نیز ادامه خواهد داشت. با اینکه حوزه برنامه نویسی کامپیوتر به سرعت تغییر می‌کند، زبان‌های برنامه نویسی که بالا به آنها پرداختیم، قدرت و ثبات بسیاری دارند. با یادگیری یک یا چند زبان برنامه نویسی، نه تنها امسال جایگاه خوبی خواهید داشت بلکه در سالهای آتی نیز این جایگاه خوب را حفظ خواهید کرد.
وقتی سفر خود در کدنویسی را آغاز می‌کنید، تنها شما می‌توانید بگویید بهترین زبان برنامه نویسی برای یادگیری چه زبانی است. بر اساس علایق و نوع توسعه نرم افزاری که می خواهید انجام دهید، انتخاب کنید. اینجا می‌توانید به طور خلاصه امکانات مختلفی که راجع به آنها صحبت کردیم را مشاهده کنید:
توسعه وب فرانت اند: جاوا اسکریپت
توسعه وب بک اند: جاوا اسکریپت، جاوا، پایتون، PHP، Ruby
توسعه موبایل: Swift، جاوا، C#
توسعه بازی: C++، C#
اپلیکیشن های دسکتاپ: جاوا، C++، پایتون
برنامه نویسی سیستم: C، Rust
خبر خوب این است که فقط یک راه برای یادگیری کدنویسی وجود ندارد و هرچه بیشتر به عمق آن بروید ساده تر می‌شود. درست همانطور که یادگیری زبان اسپانیایی به شما برای یادگیری گرامر و کلمات زبان فرانسه کمک می‌کند، یادگیری زبان های برنامه نویسی تحت وب به شما برای ساخت پایه و اساس دانش برنامه نویسی کمک می‌کند که باعث می شود زبان بعدی را ساده تر بیاموزید.
اگر متوجه شوید یک زبان برنامه نویسی برای شما مناسب نیست، چیزی را از دست نداده اید شما می‌توانید آنچه آموخته اید را برای یادگیری زبان برنامه نویسی بعدی استفاده کنید. برای استفاده فعالانه از مجموعه مهارت های خود و بهبود مهارت های کدنویسی،باید بالاخره از جایی شروع کنید.

با اینکه JavaScript یکی از زبان های برنامه نویسی تحت وب فرانت اند است که روی مرورگر اجرا می‌شود، می‌تواند از طریق Node.js در سمت سرور نیز استفاده شده و اپلیکیشن های مقیاس پذیر شبکه را ساخت. Node.js با Linux، SunOS، Mac OS X و Windows سازگار است. از آنجا که JavaScript ترکیب انعطاف پذیری داشته و در تمامی مرورگرهای اصلی اجرا می‌شود، یکی از زبان‌های برنامه نویسی بسیار مناسب برای مبتدیان است.

توسعه دهندگان از زبان برنامه نویسی Swift برای ساخت اپلیکیشن‌های iOS و macOS قدرتمند، محلی و با عملکرد بالا استفاده می‌کنند. Swift از زبان برنامه نویسی بزرگتر از خود یعنی آبجکتیو- سی سریع تر و ساده تر بوده و عیب یابی آن نیز آسان تر است. زبان برنامه نویسی آبجکتیو- سی که در زمانی شدیدا مورد استفاده توسعه دهندگان iOS استفاده می‌شود، حالا از نظر بسیاری از توسعه دهندگان تاریخ گذشته و غیرقابل استفاده است. در عوض، Swift برای داشتن عملکرد بالا بهینه شده و برای تطبیق با واقعیت‌های توسعه مدرن iOS ساخته شده است.

جاوا که یکی از زبان های برنامه نویسی تحت وب عمومی است، برای بیش از ۲۰ سال تکیه گاه دنیای برنامه نویسی کامپیوتر است. دلیل شهرت این زبان برنامه نویسی این است که یک بار نوشته می شود و بعد هرجا که لازم بود می توان آن را اجرا کرد. به لحاظ تئوری، شما می‌توانید نرم افزار جاوا را برای هر دستگاهی بنویسید، آن را به کد ماشینی سطح پایین تبدیل کنید و بعد روی هر پلتفرمی که با ماشین مجازی جاوا سازگار است اجرا نمایید. این بدان معناست که جاوا با پلتفرم‌های بسیاری سازگار است.

C# صرفا برای توسعه اپلیکیشن مایکروسافت استفاده نمی‌شود، بلکه زبانی است که توسعه دهندگان موبایل برای ساخت اپلیکیشن‌های میان-پلتفرمی در پلتفرم Xamarin از آن استفاده می کنند. به جای آن که اپلیکیشن iOS خود را به زبان برنامه نویسی Swift و اپلیکیشن اندروید خود را به زبان جاوا بنویسید و در واقع دو بار کار انجام دهید، می توانید یکبار اپلیکیشن خود را با استفاده از Xamarin و C# نوشته و آن را به طور همزمان به هر دو پلتفرم منتقل کنید. در انتها، هرکس به توسعه واقعیت مجازی علاقه‌مند باشد باید یادگیری C# را در دستور کار قرار دهد. C# زبان برنامه نویسی پیشنهادی برای ساخت بازی‌های ویدئویی سه بعدی و دو بعدی با استفاده از موتور بازی محبوب Unity است که یک سوم بهترین بازی‌های بازار را تولید می‌کند.

منبع » سایت https://diacobin.com/

نظر بدهید
برای نظر دادن ابتدا ثبت نام کنید